Ørnulf Opdahl - Grafikk i retrospektiv 1959 - 2017

Tresnitt fra 1967. Alle rettigheter Ørnulf Opdahl. Fotokilde: KHÅK.
Tresnitt fra 1967. Alle rettigheter Ørnulf Opdahl. Fotokilde: KHÅK.
Vinterdag.  Alle rettigheter Ørnulf Opdahl. Fotokilde: KHÅK.
Vinterdag. Alle rettigheter Ørnulf Opdahl. Fotokilde: KHÅK.
Fra Rosmersholm. 1988. Alle rettigheter Ørnulf Opdahl. Fotokilde: KHÅK.
Fra Rosmersholm. 1988. Alle rettigheter Ørnulf Opdahl. Fotokilde: KHÅK.
I 2014, som en markering av Ørnulf Opdahl 70 års jubileum, viste Ålesund Kunstforeningen en retrospektiv maleriutstilling med arbeider fra tiden rett etter studier ved Statens Kunstakademi tidlig 60 tall og til 2014. Utstillingen viste en alltid aktiv og utforskende kunstner. Ved årets utstilling viser vi grafikeren Ørnulf Opdahl fra hans tidlige utprøving - og fram til hans seneste produksjon og forskning i de muligheter som finnes i de forskjellige grafiske teknikker. Åpner lørdag 27. mai kl. 13:00.

 

Grafikeren Ørnulf Opdahl er vel for det brede publikum minst like kjent og etterspurt som maleren, og ikke minst fra de yngre kunstinteresserte og førstegangskjøpere. Å kunne tilegne seg original grafikk er en inngang til å bli kjent med et stort kunstnerskap, og grafikk som kunstkjøp er oppnåelig for ”alle” også når det gjelder pris.
Ørnulf Opdahls ry som grafiker henger høyt hos ekspertisen, og han har arbeidet fram sine litografier og etsninger hos de høyest rangerte grafikkverkstedene både i Norge og ute, her kan nevnes Grafisk Stentrykk i Oslo, hos Clot, Brahmsen & Georges i Paris, Edition Copenhagen og Ateljé Larsen i Helsingborg.
Flere arbeider – også fra de tidlige arbeidene fra Opdahls arkiv vil frigis for salg ved utstillingen.

 

Utstillingen åpner lørdag 27. mai kl. 13.00. Kunstneren vil være til stede, og det blir musikalsk innslag ved Miki Campins og Yuri Hashimoto.

Utstillingen står til 2. juli.

Under finner du utstillingkatalogen, god lesning! 

Emneord: 
Kommune: