Kristian Evju i Aalesunds Kunstforening!

Alle rettigheter Kristian Evju. Kilde: Aalesunds Kunstforening.
Alle rettigheter Kristian Evju. Kilde: Aalesunds Kunstforening.
Alle rettigheter Kristian Evju. Kilde: Aalesunds Kunstforening.
Alle rettigheter Kristian Evju. Kilde: Aalesunds Kunstforening.
Åpning av ny utstilling i Aalesunds Kunstforening – lørdag 26. september kl. 1200. Kunstneren er her fra fredag morgen. Vi gleder oss til å presentere en interessant ung kunstner som allerede har gjort seg svært bemerket også i utlandet. Kristian Evju er født i 1980 i Kongsberg. Han bor og jobber i London. Han en bachelor fra Edinburgh College of Arts og Master i Fine art fra Chelsea College of Art and design. Evju gikk rett fra fullført utdannelse og over i kunstneryrket, og har allerede en imponerende CV med en rekke separatutstillinger både i Norge og utlandet. Han har vunnet flere priser, en debutantpris i 2007 og nå nylig i juli Contè à Paris Drawing Prize.

Evju arbeider med blyant på papir og akryl på lerret, men kan også kombinere de to. Den tekniske ferdigheten i bildene er slående og de kan ved første øyekast se ut som fotografier.

Mange av bildene kjennetegnes ved at fotorealistiske elementer, personer, er plassert inn i et rom preget av stramme linjer, flater og stiliserte former.

I møtet mellom betrakteren og bildet er han opptatt av å ikke virke belærende, men heller gi rom for egen tolkning. Han ønsker ikke å konfrontere betrakteren med ”høylytte” tema. Han har også sammenlignet bildene sine med teaterscener: Scenen er satt, alle rekvisitter står der, men historien er ikke skrevet. Den lager betrakteren selv, basert på egne minner og opplevelser. Evju samler på fotografi, noen tar han selv og andre kjøper han på forskjellige bruktmarkeder i London. Det er disse menneskene, iblandet venner og bekjente, som ender opp i bildene hans. En god miks av nytt og gammelt.

Sitat: Jeg er interessert i usannheter: Hvordan vi godtar mye vi ikke vet så mye om - så lenge historiene virker troverdige, eller i det minste underholdende. Arbeidene mine er usanne memoirer, malt og tegnet møysommelig og langsomt i et forsøk på å oppnå troverdighet, eller i det minste vakre løgner. 

Emneord: 
Kommune: