RaumaRock gir regionale band sjansen ved å etablere regionscene!

El Cuero. Pressebilde. Kilde: RaumaRock
Blodig Alvor. Pressebilde. Kilde: RaumaRock
Orango. Pressebilde. Kilde: RaumaRock
Ogras. Pressebilde. Kilde: RaumaRock
RaumaRock presenterer et nytt scenekonsept under årets festival. En av festivalscenene blir viet godt etablerte artister fra Kristiansund, Rauma, Ålesund og Eide som vil glede RaumaRock med hvert sitt band.

Scenen som er kjent som «lillescena» på festivalområdet har fått sin egen sponsor og heter nå Betongpartner-scenen. Betongpartner-scenen vil som tidligere år være avsatt til Øresuskonkurransen på fredag under festivalen. På
lørdag blir det altså «regionsfest».

De fire bandene som er klare for å rocke Betongpartner-scena lørdag 3. august er:

El Cuero: Endelig et gjenhør med det brennhete bandet fra Kristiansund. Med sine storslagne refrenger som umiddelbart sitter i pannelappen og den energiske fremtoningen vil El Cuero ha mye å by på til RaumaRocks publikum. I mars slapp de sin fjerde og hittil beste plate og har høstet strålende kritikker fra et bredt pressekorps. Plata blir spådd å stå igjen som et av årets høydepunkter innen norsk rock.

Blodig Alvor: Bandet som vant Øresusfinalen i 2010 kommer endelig tilbake til Åndalsnes. I årene etter suksessen med Øresus har Blodig Alvor tatt lange skritt og har spilt og turnert med mange av landets mest etablerte band. Ålesundsbandet slapp plata «Mørkrets frembrudd» i februar, og har høstet svært gode kritikker.

Orango:
Det Oslo-basert Eide-bandet Orango er et liveband i særklasse. Bandet er sterkt inspirert av 70-tallsrock og serverer ren klassisk rock på en svært overbevisende måte.

Ogras: Endelig spiller Raumas eget band på festivalen. Mange har etterlyst det populære bandet som er kjent for å ta publikum med på en musikalsk berg- og dalbane, over balkanske vidder og irske enger, ispedd energisk Raumabasert rock!

Bandomtaler:

El Cuero:

Et av norges beste liveband El Cuero er tilbake i toppform. Kristiansundsbandet er plateaktuelle med albumet "Victor´s Justice" som ble sluppet i mars og har fått strålende anmeldelser. Den nydelige singelen "Deadline In Your Soul" med Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars med sin unike stemme er nå A-listet på NRK P1.

De fleste låtene er også denne gang signert Brynjar Takle Ohr, som nå har våget å dykke dypt inn til sin barndoms innerste inspirasjonskilder. Noen låter er delvis skrevet i felleskap eller etter klare ideer fra de andre, noe som gir en tydeligere og større musikalsk variasjon enn tidligere.

Vi gleder oss stort til et gjenhør med et av Norges beste liveband under RaumaRock 2013.

 

Blodig Alvor:

Øresusvinneren fra 2010 kommer endelig til RaumaRock igjen. Punkbandet leverer et musikalsk uttrykk med inspirasjon fra vår tids storheter innenfor sjangeren, og fremstår som en fusjon av rock, punk og hardcore. Ålesundsbandet har vokst seg store og sterke siden de dro i land Øresus-seieren under RaumaRock i 2010. De har delt scener med norske storheter som Raga Rockers, Valentourettes, Skambankt og Oslo Ess, turnert Norge med Glen Matlock (fra Sex Pistols), og åpnet for Scorpions på Telenor Arena.

Tekstene på bandets siste plate «Mørkrets frembrudd» som kom i februar er samfunnskritisk og beskriver negative følelser og hindre mennesker kan støte på. Og siden bandet ønsker å formidle et tydelig budskap som skal nå rett frem til lytteren er alle bandets tekster derfor på norsk.

Dette blir et etterlengtet og hjertelig gjenhør med Ålesundsbandet, en øresusvinner som virkelig har tatt steget opp etter konkurransen de vant under RaumaRock i 2010.

 

Orango:

Det Oslo-basert Eide-bandet Orango er et liveband i særklasse. Siden utgivelsen av “Confessions” (2011) har Orango levert sin særegne og svært  avhengighetsskapende miks av skitten rock, deltablues, soul og vokalharmonisk west coast på festivaler og konsertsteder landet over. Har du blitt kjørt over av Orango én gang, roper du på mer. Orango har blitt omtalt som reinkarnerte rockeguder fra det herlige 70-tall, og bandet leverer potente, tunge og tøffe låter som garantert kommer til å rocke Åndalsnes så det holder!

 

Ogras:

Raumabandet Ogras lager skakk, feststemt og fengende rock med gitarer, trommer, bass, banjo, fele, trekkspill og mandolin. Bandet har holdt på i ca. 5 år og består av Filip og Aleksander Eidsvåg, Heidi G. Olsen, Knut P. Voldset, Thomas Dahle og vokalist/låtskriver Paul R. Solåt. Ogras er et lokalt favorittband som vil være et spennende nytt bekjentskap for publikum utenfor Rauma.

 

Siste slipp neste uke!
Nå gjenstår bare ett siste bandslipp før hele programmet for RaumaRock er lagt. Og man slipper å vente lenge på de siste godbitene, allerede i neste uke slippes resten av bandene som skal rocke Åndalsnes den første helga i august. Så følg med!

For mer informasjon:   

Tonje Dahle Hovde, daglig leder. tlf. 97 00 93 13, mail: tonje@raumarock.com

Dag Landbakk, daglig leder f.o.m. 22. april. tlf. 95 55 74 30, mail: dag@raumarock.com

Emneord: 
Kommune: