Chick Corea feirer 75 på Moldejazz!

Chick Corea. Fotokilde: Moldejazz.
Chick Corea. Fotokilde: Moldejazz.
Det er en stor begivenhet når verdensstjernen Chick Corea velger å legge konsertfeiringen av sin 75-årsdag til Moldejazz i 2016. Det er kun fem utvalgte steder i Europa som får ta del i denne svært eksklusive konserten. Neste års festival gir også muligheten til å oppleve det spennende nye samarbeidet mellom In The Country, Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud. Det blir to heftige klubbnetter på Plassen med Jaga Jazzist og Lars Vaular, og det blir også i 2016 mulig å oppleve Driving Miles.

Chick Corea, Jaga Jazzist, Lars Vaular og In the Country med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud klare for Moldejazz 2016 .

 

Chick Corea feirer 75 på Moldejazz

Det måtte ekstrakonsert til da Chick Corea var på Moldejazz på duo med vibrafonisten Gary Burton i 2007, og to utsolgte Bjørnsonhus tok mot musikerne med ovasjoner. Også tidligere Corea-besøk har vært desiderte suksesser, blant annet hans Moldedebut med gruppa Return to Forever i 1972 og den såkalte mirakelkonserten med Trondheim Jazzorkester da han var Artist in Residence i 2000, en konsert som i ettertid ble utgitt på plate.

Tirsdag 19. juli er han på plass igjen i Bjørnsonhuset i forbindelse med en kort Europaturné for å markere at pianisten fyller 75 år i 2016. Han gjør bare fem konserter med bandet sitt i Europa denne sommeren. Festivalsjef Hans-Olav Solli forteller at Moldejazz er glad og beæret over å være blant de få utvalgte, og ser det som et uttrykk for Coreas spesielle forhold til en festival han har gjestet en rekke ganger. Spesielt under sitt ukelange opphold i 2000 knyttet Corea sterke bånd både til byen Molde, festivalen og det norske jazzmiljøet.

Og hvilket band han kommer med! Bassgiganten Christian McBride (el og akustisk) skal sammen med trommeslager Marcus Gilmore sørge for et rytmisk/harmonisk grunnlag med både groove og swing. På trompet har han med seg Wallace Roney, mens saksofonplassen ikke er helt avklart ennå. Det står mellom Kenny Garrett, Ravi Coltrane og Gary Bartz, alle ledende navn i dagens jazz. Sjøl blir Corea å høre både akustisk og på diverse keyboards. Konserten har fått arbeidstittelen Homage to Heroes, og indikerer nok at Corea vil hylle musikere som har betydd mye for ham, både som inspiratorer og som medspillere. Blant sistnevnte kan nevnes folk som Miles Davis, Stan Getz og Bobby McFerrin.

Chick Corea er blant de største stjernene på dagens jazzhimmel, med 22 Grammies bak seg, og like vital og kreativ som noen gang. Han er en stilskaper, og leverer musikk som er både sofistikert og tilgjengelig, og som tiltrekker et publikum over flere generasjoner.

In the Country med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud
Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og pianotrioen In The Country har innledet et spennende samarbeid. Det startet med en konsert i Berlinfilharmonien våren 2014 hvor flere andre norske jazzmusikere også var med. Samarbeidet gav mersmak og Reiersrud, Slettahjell og In The Country ønsket å videreføre prosjektet i studio. Høsten 2015 kom resultatet i form av albumet «Trail of Souls». De fem musikerne har dykket ned i den afroamerikanske blues/soul/gospel-tradisjonen og laget egne versjoner med en unik og tydelig signatur.  Alle låtene får en helt ny identitet i møtet mellom Slettahjells fantastiske stemme, Reiersruds særegne frasering og gitarsound og In The Countrys uvanlige rytmikk og sfæriske lydkulisser. Den enestående kreativiteten de fem innehar forsterkes i dette musikalske møtet og på «Trail of Souls» blir helheten mye mer enn summen av hver enkelt.

Solveig Slettahjell hadde stor suksess på Moldejazz i 2014 da hun presenterte musikken fra albumet «Arven» med vokal støtte fra Fuglset mannskor. Mye tyder på at det blir en ny suksess når hun sammen med Knut Reiersrud og In The Country kommer til Molde Domkirke onsdag 20. juli.

Lars Vaular
Lars Vaular fikk sitt gjennombrudd våren 2010 med plata "Helt om natten, helt om dagen" som viste norskspråklig og vestlandsk hiphopkunst på en forfriskende ny og ærlig måte. Etter det har han gitt ut tre album, og fått en mengde spellemannspriser og utmerkelser for tekster. Når Valuar så i 2015 gir ut sitt siste album 666ALT triller både VG og Dagsavisen terningen til topps. Vaular er på vei oppover. Sist Lars Vaular gjestet Moldejazz var det i samarbeid med saksofonisten Kjetil Møster i 2013. Det ble en konsert som virkelig traff knallhardt for de som var der. Torsdagsnatta i Teateret Vårt står Lars Vaular igjen på scenen under Moldejazz, som en av norsk hiphops virkelig store helter.

JAGA JAZZIST
Jaga Jazzist har spilt på Moldejazz flere ganger tidligere - og alltid blitt møtt med begeistring. Det er noe spesielt med dette bandets uttrykk i en sømløs blanding av akustikk og elektronikk som både holder fast på folk som har fulgt det i tjue år og samtidig trekker nye fans. Derfor er det nå på tide å presentere gruppa seks år etter at den sist spilte i Molde. Bandet får æren av å avslutte Moldejazz 2016 når de går på scena i Teateret/Plassen lørdag 23. juli kl 2400, og spiller utover natta. Det blir et spennende gjensyn og gjenhør med et band som gjennom tjue år har skaffet seg et stort både live- og platepublikum i inn- og utland.

Moldejazz har tidligere lansert Ola Kvernberg som Artist In Residence for 2016. Han skal bl a gjøre åpningskonserten Mechanical Fair i Bjørnsonhuset 18/7, Morgengrykonserten Porkotta lørdag 23/7 og avslutningskonserten i Molde Domkirke lørdag 23/7 sammen med Kirsti Huke og Erik Nylander.
Billetter kan kjøpes digitalt gjennom Moldejazz sine nettsider fra kl. 12:00 18/12-15.

For ytterligere informasjon, kontakt: Festivalsjef i Moldejazz, Hans-Olav Solli - tlf 948 26 305.
 

 

 

 

 

 

Kommune: