Ingwill Gjelsvik Still Life – Det lille bedrag?

Alle rettigheter: Ingwill Gjelsvik.
Alle rettigheter: Ingwill Gjelsvik.
Utstillingsåpning torsdag 26. februar klokka 19.00 på Møre & Romsdal kunstsenter.

 

Ingwill Gjelsvik arbeider med en rekke forskjellige teknikker, som hun kombinerer slik at de sammen sirkler inn et tema, ofte knyttet til det hverdagslige. Stillebenmaleriet danner en tydelig klangbunn for Gjelsviks arbeider. Mimesis, eller ”bedriegertje” - det lille bedrag - var sentralt i arbeidet til mange av de nederlandske malerne på 16- og 1700-tallet. Særlig vanitas-maleriet,som gjennom symbolske henvisninger til tidens gang var en moralsk påminnelse til betrakteren om alle tings forgjengelighet og nytelsens nytteløshet, danner en viktig referanse for Gjelsviks verk.

I utstillingen på Møre og Romsdal kunstsenter vil publikum møte et overdådig oppbygd stilleben inne i et terrarium av glass, der kunstneren vil gjøre et konkret men samtidig surrealistisk forsøk på å "stoppe" forfallet og holde verden sammen ved hjelp av både godt gammeldags broderi og moderne kjøleteknikk. Parallelt med installasjonen vises også tegninger og collager der det klassiske stillebenmotivet videreføres, men der den tradisjonelle allegoriske symbolikken utfylles med kunstnerens eget symbolske univers. I en utstilling som kombinerer humor med et alvorlig tema vil kunstneren gjøre et forsøk på å ”redde det som ikke reddes kan”.

Ingwill Gjelsvik har sin utdannelse fra Vestlandets Kunstakademi i Bergen, og Rijksakademie van Beeldende Kunsten i Amsterdam. Hun har tidligere vist sine arbeider i Nederland, Tyskland og Danmark i tillegg til i en rekke norske gallerier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: 
Kommune: