Få med deg Lyset på lenger 2. november!

Lyset på lenger. Plakat: Jugendstilsenteret/KUBE.
Lyset på lenger. Plakat: Jugendstilsenteret/KUBE.
Langåpen torsdag på KUBE med boklansering, foredrag, Piazolla-konsert og DJ. Billetter kan forhåndskjøpes på Tikkio, eller ved inngangen. Rabatterte billetter for studenter og kunstnere. Dørene åpner kl. 18.45, salg av forfriskninger hele kvelden.


Boklansering
Boken I lyset er mørket tar for seg Ørnulf Opdahls lange kunstnerkarriere, og bygger på vår retrospektive utstilling ”Vintersolverv”. Gunnar Danbolts tekst plasserer Opdahl i en overordnet teoretisk og kunsthistorisk kontekst. Tove Lande er kurator for utstillingen ”Vintersolverv”, hennes tekst går i dybden i utviklingen av Opdahls kunstnerskap. Boken er rikt illustrert og er blitt til i samarbeid mellom Orpheus forlag og Jugendstilsenteret og KUBE.

Foredrag ved Gunnar Danbolt
Gunnar Danbolt er professor emeritus i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Han har utgitt en rekke bøker og artikler om kunst og kunsthistorie, og er en ettertraktet formidler som blant annet er kjent fra Kunstreisen i NRK P2. Denne kvelden kommer han til Ålesund for å snakke om Ørnulf Opdahls kunstnerskap. 

Piazzollakonsert - Orqesta Tango del Cubo
Astor Piazzolla er en av Opdahls musikalske inspirasjonskilder. Hans komposisjoner inneholder mye av den samme dynamikken mellom lys og mørke som kjennetegner hans kunstneriske uttrykk. I forbindelse boklanseringen vil Orqesta Tango del Cubo med Bjørnar Myhr og Knut Ivar Bøe i spissen presentere den musikalske forestillingen "Un poco sobre el tango" - en eksotisk reise i tangoen sine fotspor fra Piazzolla i Argentina, gjennom Europa til Skandinavia, via Finland og tilbake til Piazzolla.


Medvirkende:
Gaute Skrove - fiolin/piano
Henrik Bondevik - kontrabass
Bjørnar Myhr - piano
Knut Ivar Bøe - trekkspill

Gjester:
Anita Valderhaug - vokal
Trond Salthammer - gitar
Thale Marie Karoline Hatlen - tekst

DJ
DJ Daeva vil være til stede underveis og by på rytmer fra alle verdenshjørner. 

Programmet gjennomføres med støtte fra Stiftelsen Kjell Holm.

Emneord: 
Kommune: