Nye utstillinger åpner i Aalesunds Kunstforening!

”En sommerdag og andre mulige fortellinger”. Alle rettigheter: Jannecke Lønne Christiansen.
”En sommerdag og andre mulige fortellinger”. Alle rettigheter: Jannecke Lønne Christiansen.
Til venstre fra:  ”Mindscapes” – Synneva Heradstveit – blomst fra ”Antologi” Trine Lotte Krogseth. Alle rettigheter: Heradstveit og Krogseth.
Til venstre fra: ”Mindscapes” – Synneva Heradstveit – blomst fra ”Antologi” Trine Lotte Krogseth. Alle rettigheter: Heradstveit og Krogseth.
Lørdag 27.februar klokken 1200 åpner vi nye utstillinger – i sal 1 Jannecke Lønne Christiansen som viser maleri/fotocollage og video – I sal 2 Trine Lotte Krogseth og Synneva Heradstveit som begge viser akvarell i store format

 

JANNECKE LØNNE CHRISTIANSEN – ”En sommerdag og andre mulige fortellinger”
Jannecke Lønne Christiansen (f.1955) er utdannet fra Kunstakademiene i Bergen og Trondheim, og bosatt i Lillehammer. Hun jobber både med video og maleri/fotografi, og har også jobbet med land art/stedskunst.

I tillegg til en rekke internasjonale land-art prosjekter har hun jobbet med en relasjonell- og en sublim estetikk i forhold til natur og landskap i sine fotografi, maleri og videoarbeider. Gjennomgående i prosjektene legger hun stort vekt på historier, fortalt gjennom arkivmateriale, spor i landskapet og i muntlig og visuell fortelling. Hun arbeider også med stedspesifikk kunst i det offentlige rom, og som kunstnerisk konsulent tilknyttet Koro.


SYNNEVA HERADSTVEIT | MINDSCAPES

Synneva Heradstveit er utdannet ved Bergen Kunsthåndverksskole og Vestlandets Kunstakademi. Heradstveit arbeider med akvarell i stort format, i et minimalistisk formspråk der hun utforsker akvarellfargenes særegne kvalitet og uttrykkskraft.

Hun er opptatt av å skape nærvær uten figurasjon, og har gjennom årene utviklet en palett basert på naturerfaring.

”Eg arbeider i seriar, i eit minimalistisk formspråk, mellom det kvasse og det flytande, lag på lag. Paletten er bygd på naturobservasjon. Akvarellfargane er transparente og har stor lyskraft. Det enkle bildespråket og fargen i seg sjølv kan gi rom for assosiasjonar og individuell tokning.”

TRINE LOTTE KROGSETH | ANTOLOGI

Trine Lotte Krogseth har kunstutdanning fra Bergen og Oslo. Hun jobber med grafiske teknikker, monotypi, tegning og maling. Hun er medlem av Norske Billedkunstnere, Bildende kunstneres Forening Bergen Hordaland, Norske Grafikere,

Nordiska Akvarellsällskapet og Landsforeningen Norske malere.”I utstillingen antologi, blomstersamling, ønsker jeg å synliggjøre det vakre i det enkle. Skjønnhet i farger og linjer har en egenverdi som berører meg positivt. Bildene viser også til blomstenes sårbarhet og styrke, egenskaper vi gjerne oppfatter som uforenlig, men som gjerne er uløselig knyttet til hverandre. ”

Kunstnerne er her fra torsdag midt på dag – og blir her på åpningen.

 

Emneord: 
Kommune: