Høstscena 2013 er i gang!

Høstscena representerer fylkets eneste teaterfestival og varer fra 25. september til 6. oktober. Festivalens målsetning er å presentere kunst - og kulturopplevelser av høy kvalitet med hovedvekt på scenekunst og presentere stor bredde med noe for en hver smak.

Ålesund Teaterfestival samarbeider med Ålesund byspill om Byspillet. Det ble første gang vist i 2011, vist i utdrag i 2012 og vises igjen i 2013. I år i en helt ny versjon. Festivalen samarbeider med Poesientusiastane om poesiprogrammet. De har utarbeidet poesiprogrammet i festivalen siden 2005. Poesientusiastane er en forening som arbeider for å fremme poesi i ulike sammenhenger, i begge målformer.

Hele 39 forestillinger med mer enn 100 artister står på programmet. Her er fagprogram, familieprogram, forestillinger, konserter og poesi.

MER OM BYSPILLET! 
Så er vi klare for byspill igjen. De som fikk oppleve det for 2 år siden vet at dette kan man ikke gå glipp av. Hiv deg rundt. Her blir det rift om billettene!

Her blir det liv, leven, steike arti, trist, overraskelsa og alt du ikkje visste du hadde glømt! Byspillet er et dramatisert møte med Ålesund i fortid, nåtid og fremtid.

Ålesund, kem du e? Kor kommer du fra og kor går du hen? Vi er alle med på å skape den byen vi bor i. Byen er den historien som har vært og det som kommer. Og for at den skal holde seg levende er det vi som enkeltmennesker som er med på å definere den. Bli med på en vandring i byens gater og smug og oppdag byen vår på nytt. Du vil garantert bli overrasket!

PROFESJONELLE OG AMATØRER LØFTER SAMMEN
Ålesund byspill samler byens kunst‐ og kulturkrefter, profesjonelle og amatører, i et tverrkunsterisk byutviklingsprosjekt som vil gjøre byen vår enda mer synlig for alle som bor her og (de som kommer på besøk). Profesjonelle, amatører, lag og foreninger i tillegg til nasjonale kunstnere vil ta tak i Ålesunds arkitektur, smug, gater og torg, parker og portrom og bruke hele byen som scene. Byspillet skal forandre seg fra år til år. Nye scener dukker opp og andre blir borte. Slik vil vi skape et levende spill som tar pulsen på et Ålesund av i dag. Byspillet gir deg et viltert, overraskende, dramatisk og humoristisk møte med verdens vakreste by.

Medvirkende:
Tekstforfatter: Harald Grytten
Komponist: Lasse Larsson Fjørtoft
Kunstnerisk leder: Geddy Aniksdal (Grenland Friteater)
Prosjektleder: Trine Klemetsen
Instruktører: Geddy Aniksdal, Tor Arne Ursin, Lars Vik (Grenland friteater), Peter Drabløs, Richard von Løwensprung og Annbjørg Skar
Skuespillere: Astriid Overaa, Eva Mørkeset, Viggo Solum, Karoline Isaksen, Tor Ivar Forsland, Astrid Olga Knutsen
Jugendteateret
Ungdomslaget Ivar Aasen
Herreteateret og Co
Ålesund Teaterforening
og en rekke andre frivillige...

Emneord: 
Kommune: