Utstilling Atle Selnes Nielsen - Lyden av seg selv

Foto: Atle Selnes Nielsen - Lyden av seg selv
Foto: Atle Selnes Nielsen - Lyden av seg selv
Atle Selnes Nielsens tilsynelatende innadvente installasjoner åpner opp for uventede møter mellom publikum og teknologi. Installasjonene skapes ofte av gjenkjennbare elementer, slik som hermetikkbokser, oljefat og tannhjul. Sammen interagerer de med hverandre og verden rundt og skaper små symfonier av lyd og bevegelse.

Installasjonene kan ved første øyekast tenkes å handle om seg selv, selvrefererende og oppslukt i absurde repetitive bevegelser. Men til tross for den innadvendte utforskningen av de akustiske kvalitetene ved oljefat og hermetikkbokser, strekker installasjonene seg likevel utover seg selv og bærer med seg historier. Installasjonene kan ha parallelle roller som bevegelses- og lydkilder, og får nesten menneskelignende kvaliteter gjennom sin blottlagte og sårbare mekanikk.

Atle Selnes Nielsen er født i Molde, og bor og arbeider i Sandefjord. Han har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Bergen og kunstakademiet i Helsinki. De senere år har han hatt separatutstillinger ved blant annet Akershus kunstsenter, Trøndelag senter for samtidskunst og Kunstnerforbundet, samt deltatt i gruppeutstillinger som Vevringutstillinga, Kinetica Art Fair og Norsk Skulpturbiennale.

Emneord: 
Kommune: