Bjørnsonfestivalen 2013

Bjørnsonfestivalen. Plakat 2013
Bjørnsonfestivalen. Plakat 2013
Bjørnstjerne Bjørnson.
Bjørnstjerne Bjørnson.
28. august ønsker Bjørnsonfestivalen velkommen til Plassen og til midt-Norges største litterære begivenhet. Vi håper at både små og store vil ta turen for å oppleve forfattere, journalister, musikere, bloggere, illustratører,skuespillere, sangere, fotografer, filmskapere og akademikere sette sitt særpreg på den 22. Bjørnsonfestivalen i rekken.

 

Bjørnsonfestivalen er en litteraturfestival med en målsetting om å videreføre noe av Bjørnsons arv: En stor kjærlighet til litteraturen og diktekunsten kombinert med et sterkt samfunnsengasjement og respekt for frie ytringer. Vi som er del av
festivalen er stolte over å ha Bjørnson som en bauta bak oss, og vi er stadig imponert over den urokkelige troen hans på at mennesker kan forandre samfunnet. Igjen og igjen reiste han seg og tok til orde for dem som ikke fikk fremmet sin egen sak, en holdning vi alle kan strekke oss etter.

Flere av årets arrangement er relatert til det nasjonale Stemmerettsjubileet som vi feirer i år: Mest direkte i foredragene om Camilla Collett, Bjørnson og stemmeretten og lørdagens folketale med Are Kalvø. Men også indirekte i arrangement som samtalen om kvinners samfunnsdeltakelse i
Saudi-Arabia mellom bloggeren Eman Al Nafjan og Sidsel Wold og samtalen mellom A.S. Byatt og Kaja Schjerven Mollerin.

I år har vi generelt et sterkt internasjonalt fokus og er glade for at vi kan presentere gjester med bakgrunn fra England, Etiopia, Russland, Irak, Island, Sverige, Benin, Finland, Israel, Polen og Saudi-Arabia.
På årets program håper og tror vi at vi har arrangement for alle fra de yngste til de eldste, for de musikalske og dramatiske, for de leseglade og for de mest litterære. Og vi oppfordrer alle til å overraske seg selv med å gå på noe de ikke hadde tenkt!

Vi håper at dere som kommer vil ha fine dager på festivalen, og mest av alt håper vi at dere vil lære noe nytt. Om du blir glad eller sur, oppløftet eller forbannet er ikke det viktigste, men når du går må du gjerne tenke: Hm, det har jeg ikke tenkt på før.

Emneord: 
Kommune: