Årets festivalutstilling Bjørnsonfestivalen: Vannevar

En reise inn i en fremmed verden befolket av underlige og fascinerende figurer. Alle rettigheter Hanne Frey Husø
Kunstnersenteret Møre og Romsdal og Bjørnsonfestivalen presenterer årets festivalutstilling: Vannevar - En reise inn i en fremmed verden befolket av underlige og fascinerende figurer, av Hanne Frey Husø.

Åpning: onsdag 29. august klokka 19.15

 

Kunstneren har bygget opp et eget univers som vi får besøke gjennom hennes serie med animasjonsfilmer. Et særegent visuelt uttrykk akkompagneres av skjør, vakker musikk.  I filmene introduseres vi for hovedpersonen Vannevar, og følger ham på en ferd over havet til en fremmed øy.

Det skrevne ord og historiefortelling danner et gjennomgående tema i filmene; Vannevar møter personer som alle skriver eller arkiverer historier.  Publikum konfronteres med spørsmål knyttet til historienes rolle i våre liv. Vi bygger våre liv rundt historier. Noen velger vi selv, andre overføres mer eller mindre bevisst til oss. Vannevars ferd er med på å bevisstgjøre noen av disse strukturene.

Animasjonene er nitid utført, og kombinerer tegning, collage og figuranimasjon. En interaktiv bok på internett og i galleriet tar tematikken fra filmene videre, og publikum kan ta aktivt del i historien ved å legge ut meldinger på Twitter med hashtagen "freyhaus".

Lørdag 1. september kl. 14 00  vises marionetteteateret «Vannevar og skoen» i galleriet. Da møter vi Vannevar igjen -  denne gang gjør han opprør mot skoen. Hanne Frey Husø er dukkespiller, Jon Husø spiller gitar, Laurits Heyerdahl Husø spiller tuba, og Jan Ragnar Torgner spiller vannpanne og storminstrument.

Hanne Frey Husø har sin kunstneriske utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo, men har også bakgrunn fra litteraturvitenskap, folkloristikk og informasjonsteknologi. Hun har tidligere hatt separatutstillinger på blant annet Galleri Soft og Hå gamle prestegård.

 

Utstillingen står fram til 7. oktober 2012.

 

Velkommen til utstilling!

 

 

Emneord: 
Kommune: