Utstilling - 180 °

Alle rettigheter: Michael Johansson. Fotokilde:Møre og Romsdal kunstsenter.
Alle rettigheter: Michael Johansson. Fotokilde:Møre og Romsdal kunstsenter.
Gjennom sine stringente formkomposisjoner leker kunstneren Michael Johansson med vår oppfatning av hverdagsgjenstander og deres verdi og funksjon. Det gjenkjennelige men samtidig unike ved gjenstandene fascinerer ham, og de får nytt liv i det de transcenderer sin egen bruksverdi og inngår i Johanssons installasjoner. De senere år har Johansson hatt som drivkraft å befri objekter fra sin funksjon. Verkene rommer komprimerte verdener fra en svunnen tid, og med noen enkle grep stiller kunstneren spørsmål rundt historie, liv og rom.

 

Utstillingsåpning: torsdag 30. mars klokka 19

«Ved å føre inn velkjente gjenstander i ett nytt homogent system som snur og vrir på den opprinnelige meningen utforsker jeg forskjellige måter å fortelle en historie på.»

En undertone av humor og underfundighet går som en tråd gjennom hans kunstnerskap, og gjennom gjentagelsene skapes en abstraksjon der vi ser objektene i nytt lys, frigjort fra sin opprinnelige funksjon.

Johansson kommer fra Trollhättan i Sverige og holder til i Berlin. Han har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim, Kunsthochschule Weissensee i Berlin og Konsthögskolan i Malmø. De senere år har han hatt separatutstillinger på Vigelandmuseet, Gøteborg Kunstmuseum, samt deltatt på utstillinger på Bergen Kunstmuseum og Moscow Museum of Modern Art. Dette er hans første utstilling i Møre og Romsdal.

 

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd og IASPIS.

Emneord: 
Kommune: