Utstilling - samtale10

Maleri av Per Fronth. Pressebilde. Alle rettigheter: Per Fronth. Fotokjelde: KHÅK
Maleri av Per Fronth. Pressebilde. Alle rettigheter: Per Fronth. Fotokjelde: KHÅK
Keramikkfigur av Linda Lothe. Alle rettigheter: Linda Lothe. Fotokjelde: KHÅK
Keramikkfigur av Linda Lothe. Alle rettigheter: Linda Lothe. Fotokjelde: KHÅK
Glassarbeid fra Beate Einan. Alle rettigheter: Beate Einan. Fotokjelde: KHÅK
Glassarbeid fra Beate Einan. Alle rettigheter: Beate Einan. Fotokjelde: KHÅK
Ålesund Kunstforening/KHÅK Kunsthall åpner en stor gruppeutstilling med følgende kunstnere lørdag 1. april kl. 13. Utstillingens tittel er samtale10 - og de KHÅK har invitert til å være med er: Benjamin Bergman / Kathrine Lindman / Heidi Sand / Anna Talbot / Kari Håkonsen / Beate Einen / Linda Lothe / Per Fronth / Stine Walderhaug / Liv Heier. På åpningen vil vi også møte musikerne Lena Nymark (Langevåg) og Dag Filip Roaldsnes (Valderøy). De vil presentere nye låter fra det kommende albumet «Trapped in Silence»-.

 

 

BENJAMIN BERGMAN er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Hans malerier kjennetegnes av store flater, sterke kontraster og et spesielt fokus på menneskets ømtålige vesen og eksistens.

LIV HEIER  har etablert seg som en viktig samtidskunstner som arbeider med både maleri og grafikk. Kvinneskikkelser er sentrale i Heier sine bilder, gjerne plassert i arkitektoniske konstruksjoner. Bildene hennes er ofte beskrevet som melankolske, vakre og teatralske.

PER FRONTH  er en av landets mest suksessrike samtids-kunstnere med internasjonal karriere. Fronth arbeider i hovedsak med fotografiet som sitt råmateriale og skaper fotografi som maleri, grafikk, skulptur, film og vev. Fronths kunstkarriere startet i New York etter flere år som fotojournalist i Verdens Gang med verden som arbeidsfelt. Han har mottatt stor internasjonal anerkjennelse og har hatt flere store utstillinger i New York, i tillegg til Oslo, Kristiansand, København, London og Chicago – og stilte nylig ut på Art Miami med sin gallerist Dillon + Lee, New York.

KATHRINE LINDMAN er utdannet ved gullsmedlinjen på Elvebakken og Statens Håndverk- og kunstindustriskole i Oslo, avd. metall. Naturen er hennes største inspirasjonskilde, og her henter hun ideer som hun omformer i materialer som sølv og emalje. Hun lager både kolleksjoner og unika. Kathrine Lindman deltok på New York Fashion Week høsten 2012 med invitasjon fra den norske klesdesigneren Nina Skarra. Her viste hun flere hodekreasjoner som ble vist på catwalken i den store metropolen. Kathrine Lindman har siden 2010 blitt promotert av den etablerte galleristen Charon Kransen Art på Manhatten i New York. Galleriet har representert den norske kunstneren på flere kunstmesser i Nord-Amerika, inkludert SOFA som viser et stort utvalg av samtidskunst og design. Lindman har også de siste årene deltatt med arbeider på ” Collect” på Galleri Saatchi i London. I Norge fikk Kathrine Lindman æren av å bli innkjøpt av Kulturdepartementet i 2009 da Barack og Michelle Obama gjestet Oslo for å motta Nobels fredspris.

HEIDI SAND, er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo og fra New York. Hennes arbeider springer ut fra en forkjærlighet til ornamenter og geometri, og framstår i et klassisk enkelt formspråk og med en klar signatur. Hun er bl.a. innkjøpt til Det Kgl. Norske Kultur-departement, Utenriksdepartementet, og Kunstindustrimuseene i Bergen og Trondheim.

ANNA TALBOT skaper et univers basert på smykker og objekter, inspirert av eventyr og fortellinger. Arbeidene forteller historier gjennom farger, kjente eventyrkarakterer og ulike materialer. Talbot formidlerdet tvetydige, mørke og ukjente ved eventyr, der ulver, den mørke skogen ogdet uvisse venter. Smykkene er fortellinger man kan bære med seg. Hun har nettopp avsluttet en utstilling i Kunstforbundet i Oslo og stiller nå ut i Stockholm.

KARI HÅKONSEN er en av våre mest anerkjente glasskunstnere, hun arbeider både med skulpturelle og funksjonelle objekter i grenseland mellom begrepene kunst, håndverk og kunsthåndverk og design. Sentralt i Håkonsens praksis står en undersøkelse av grunnleggende elementer som linje, dybde, lys og skygge. Gjennom sine skulpturelle objekter er Håkonsen opptatt avdet kunstneriske, materielle og tekniske potensialet som ligger i glasset. Som kunstner har hun kontinuerlig vekslet mellom å utforskedet massive, tunge og optiske glasset ogdet skjøre, tynne og lette glasset, alltid balanserende på materialets tålegrense.

BEATE EINEN er utdannet glassblåser og designer, og etablerte i 2007 Beate Einen Glass & Design. Einen blåser de fleste arbeidene sine selv, men samarbeider også med bl.a. Micke Johansson. Arbeidene av Beate Einen varierer fra bruksobjekter som vinglass og skåler til skulpturelle lysekroner og unika arbeider. Hun er spesielt interessert i form/design og er inspirert av formspråket fra 50-70 tallet.

LINDA LOTHE har sin utdannelse fra Konstfackskolen i Stockholm, linjen for keramikk og glass og fra Kunsthøyskolen i Oslo. Hennes arbeider er flere ganger innkjøpt av Kunstindustrimuseene i Norge og offentlige samlinger i utlandet. Hun har fått Oslo bys kulturstipend og innehar for tredje gang Statens arbeidsstipend for Kunstnere. De siste årene har hun jobbet med modellerte skulpturer. Hun er fascinert av kontraster, ogdet som skjer i spenningsfeltet mellomdet ”vakre” ogdet ”stygge”.

STINE WALDERHAUG arbeider hovedsakelig med origami i porselen, en teknikk hun selv har utviklet. Hun finner inspirasjon i japansk porselenskunst og papirbretting, og tar tak idet gamle og tradisjonsrike, for å skape nytt.

Emneord: 
Kommune: