PROGRAMSLIPP FJORD CADENZA 2012

Foto: Fjord Cadenza
Etter fjorårets suksess utvider Fjord Cadenza i Skodje til et enda større og mer omfattende program. Det blir blant annet urpremiere på samtidsopera skrevet av Helge Førde, søsknene Julie og David Coucheron med venner kommer tilbake, vi arrangerer familiekonsert med Rasmus og Verdens Beste Band og den store finalen blir Operagalla. Fjord Cadenza 2012 arrangeres 8. - 12. august og kunstneriske ledere er Rune Bergmann og Julie Coucheron.

 

Fjord Cadenza 2011 fikk en fantastisk mottakelse både blant deltakere, publikum og presse. Etter fem års pause presenterte Fjord Cadenza igjen fantastiske klassiske konserter. Vi er også stolte av at vi klarte å bygge festivalen rundt Fjord Cadenza sin visjon: «Å være en profesjonell konsertarena der stjerner samarbeider med unge talent».

Suksessen fra Fjord Cadenza 2011 gjør at vi nå utvider festivalen. Vi åpner festivalen med et fyrverkeri av en åpningskonsert der vi presenterer blant annet The Brazz Brothers og Magne Fremmerlid. Sammen med et stort Fjord Cadenza-orkester vil The Brazz Brothers fremføre musikk fra African Marketplace. I tillegg vil Magne Fremmerlid gi publikum en forsmak på årets røde tråd – opera. Torsdag er det duket for en fantastisk kammerkonsert med søsknene Coucheron med venner, fredag arrangerer vi familiekonsert med FC orkesteret og dobbelt Spellemannsprisvinnere Rasmus og Verdens Beste Band. Lørdag har vi urpremiere på samtidsoperaen «Storkaren» skrevet av Helge Førde og Ronnie M.A.G. Larsen for the Brazz Brothers og Magne Fremmerlid før vi avslutter på søndag med en spektakulær operagalla. I tillegg har vi også gratiskonsert på omsorgssenteret, lunsjkonsert på Jentekolonien, kirkekonsert, bygdefest med Nordvest Big Band og solistkonkurranse. Vi er også særdeles stolte av å ha fått med Roy Andreas Dahl som festivalkunstner. I tillegg til å stille ut sin kunst på Jentekolonien under Fjord Cadenza, vil han lage årets festivaltrykk som vil være utgangspunktet for årets grafiske profil.

 

Som nevnt er vår visjon å være en profesjonell konsertarena der unge talent får mulighet til å utfolde seg sammen med internasjonale stjerner. Dette gjennomsyrer hele festivalen og grunnpilaren i dette er samarbeidet med Ålesund Orkesterskole og Borg Sangskole. Ålesund Orkesterskole samler hver sommer rundt 110 unge musikere som i tillegg til individuell- og ensemble-trening deltar på mange av Fjord Cadenzas konserter. I år er unge musikere fra Ålesund Orkesterskole og Borg Sangskole involvert i seks av våre konserter. Dette er viktig for oss, både med tanke på musikken de hjelper oss å presentere, men også med tanke på å gi disse unge musikerne gode og store musikkopplevelser.

 

For ytterligere informasjon om Fjord Cadenza 2012, se www.fjordcadenza.com og/eller ta gjerne kontakt med:

 

Per Ståle Knardal, festivalsjef: 978 91 882, ps@fjordcadenza.com

Rune Bergmann, kunstnerisk leder: 918 48 028, rune@fjordcadenza.com www.conducting.no

 

Helge Førde: 915 15 042, helgetrb@broadpark.no, www.brazzbrothers.com

Ronnie M.A.G. Larsen: 990 24 866 post@ronniemaglarsen.no, www.ronniemaglarsen.no

 

Magne Fremmerlid: 906 84 470, ma-fre@online.no,

http://www.operaen.no/default.aspx?ID=29001&ProductID=PROD154

Kommune: