”Tegning på Lerret og Papir” og ”Yesterday’s Tomorrow”.

Inger K. Giskeødegård. Pressefoto. Fotokilde: Aalesunds Kunstforening
Inger K. Giskeødegård. Pressefoto. Fotokilde: Aalesunds Kunstforening
Astrid McGarrighan. The Seeds of Today are the Flowers of Tomorrow.  © Astrid McGarrighan
Astrid McGarrighan. The Seeds of Today are the Flowers of Tomorrow. © Astrid McGarrighan
Astrid McGarrighan. Pressefoto. Fotokilde: Aalesunds Kunstforening
Astrid McGarrighan. Pressefoto. Fotokilde: Aalesunds Kunstforening
Utstillingsåpning hos Aalesunds Kunstforening lørdag 31. august 2013. Kunstnerne Inger K. Giskeødegård og Astrid McGarrighan er til stede på åpningsdagen klokken 1200!

 

Tegning på Lerret og Papir”

Inger K. Giskeødegård, f. 1956 i Langevåg. Hun har helt siden 1987 arbeidet som billedkunstner og avistegner på heltid. Vi ble først kjent med hennes strek som eminent og slående avistegner, hovedsakelig for Sunnmørsposten, men også i Adressavisen, Bergens Tidende, Vestlandsposten og flere tilfeller for Aftenposten. Hun har også gjort seg gjeldende som bokillustratør, gjerne sammen med Harald Grytten Hun er etablert med eget atelier i Devoldfabrikken i Langevåg, men hennes bosted er på Giske, der hun finner motiv i landskap, dyreliv og horisont, hun har også et skarpt blikk for personers karaktertrekk, fanget og gjengitt fra ”skjeve” og uventede vinkler.

Siste årene har Inger hatt en stor utstillingsaktivitet, bl.a. i Galleri Arctandria, Oslo, Oscarsborg festning, og flere ganger i Avistegnernes hus i Drøbak. Av utsmykkinger nevnes glassmalerier i Langevåg kirke, Giske Omsorgsenter og H-vindu på Stette.

 

”Yesterday’s Tomorrow”

Astrid McGarrighan er født i Bergen i 1951, og har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Bergen, og hun kan notere seg innkjøpt bl.a. til Os Kommune. Regjeringens representasjons-bolig, Kunnskapsdepartementet, Havforskningsinstituttet og Royal Caribbean Cruiseline. Hun arbeider med de svært tidkrevende og kresne grafiske teknikker, etsning og akvatint, og hennes arbeider framstår som delikate og gjennomarbeidet – og viser en overlegen beherskelse av sitt medium. Hun kan vise til utstillinger bl.a. i Kunstverket Galleri, Oslo, Galleri Osebro, Porsgrunn, Haugesund Kunstforening, Galleri Parken, Bergen, Molde, Bodø og Trondhjem Kunstforeninger.

 

Aalesunds Kunstforening

Anne Standal - intendant

tlf. 70122237 – 91545374

postadresse: boks 594

6001 Ålesund

Besøksadresse: Parken Kulturhus/inng. parken

 

åpent:

tirsd. - fred. 11-16

lørd. 11-15

søndag 12-16

 

www.alesundkunstforening.no

 

 

Emneord: 
Kommune: 

Kommentarar

Takk for interessant informasjon

Kommentarar

Takk for interessant informasjon