Boklansering: Antony Gormley: Another Time Mardalsfossen publiseres i august 2014

Another Time. Foto: Bjørn Magne Øverås
Another Time. Foto: Bjørn Magne Øverås
Boken lanseres i et begrenset opplag og knytter Gormley sitt skulpturprosjekt Another Time i Mardalsfossen til Eikesdalens historikk.

Bokens forord er skrevet av Marit Wadsten og fokuserer på Mardøla-aksjonen i 1970 og tar for seg utvikling av samfunn og ressurser i Eikesdalen. Her er og et essay av Eckhard Schneider, direktøren for Pinchuk Art Center, Kiev, som utforsker kunstnerens praksis. Boken konkluderes med en samtale mellom Antony Gormley og prosjektets kurator Be Andr.

Boken inneholder flotte fargefotografier av skulpturen i Mardalsfossen og bilder av andre relaterte arbeider av kunstneren.

Antony Gormley: Another Time Mardalsfossen er utgitt av Noah Production og vil bli lansert den 9. august 2014 under Eikesdalsdagene på den gamle fergekaia i Eikesdalen mellom kl 11 - 17:00.

Bestill boken på mardalsfossen.com eller kjøpe den i Ekesdalen den 9 august.

Prosjektet

Antony Gormley viser skulpturen Another Time i fossegryta til Mardalsfossen fra  20 juni til 20 august. Skulpturen vil stå i fosserøyken fra det 655 meter høye fossefallet med utsikt over Eikesdalsvannet. Prosjekt stiller spørsmål om relevansen av det sublime i dag, såvel som forholdet mellom rom, tid og natur.

Utstillingen er kuratert av Be Andr og er sponset av Nesset kommune, Nesset Sparebank, Nesset Kraft, Kverneland Bil og Galleri Opdahl.

 

Ytterligere informasjon

Antony Gormley, født i London i 1950 har hatt en rekke separatutstillinger inkludert Centro Cultural Banco do Brasil; Deichtorhallen Hamburg; State Hermitage Museum, St. Petersburg; Kunsthaus Bregenz; Hayward Gallery, London; Kunsthalle zu Kiel;
Malmö Konsthall og Louisiana Museum of Modern Art, København. Eckhard Schneider var administrerende direktør og kunstnerisk leder for Kunstverein Hannover (1990-2000) og direktør for Kunsthaus Bregenz (2000-2008). Siden 2008 har han ledet Pinchuk Art Center i Kiev.

Marit Wadsten har en master i skriftkultur, og jobber ved Nasjonalt senter for nynorsk i Volda. Hun skriver for tiden en bok om Mardøla-aksjonen med støtte fra Norsk Faglitterær Forfatter og Oversetterforening (NFFO) og Fritt Ord.

Kurator Be Andr ble født i Norge men bor og arbeider som kunstner og kurator i London. Han kuraterte From A to B på CCA Antratx, Spania og har blant annet vist sine egne arbeid på Herzliya Museum of Contemporary Art i Tel Aviv. Han har fått i oppdrag å gjøre sin første offentlige skulpturen i London i 2015.

Emneord: 
Kommune: