Tango for to!

Foto: Ronny Østnes
Nordic Light åpner helårsgalleri i House of Photography i Kristiansund. Første utstiller er fotograf Ronny Østnes og åpningen skjer 31. oktober kl. 1700!

Ronny Østnes stiller ut sitt spennende fotografiarbeid fra Buenos Aires, og det blir argentinsk tango på menyen. Den aktive fotografen har en rekke priser og utstillinger bak seg, og stiller ut det han selv betrakter som sitt beste arbeid. Filosofien i den argentinske tangoen har mye til felles med hvordan Østnes ser på sitt eget arbeid, og måten å søke inspirasjon på.

- Jeg tror at bildene gir en gjenklang i noe hos oss mennesker. Utstillingen har fått gode tilbakemeldinger fra både tango elskere og de som ikke danser i det hele tatt. Grunnen kan være at utstillingen ikke handler om å briljere, men om å være til stede. De gamle menneskene som er ute om natten i Buenos Aires og danser, de lever. Jeg tror mange bruker tangoen like mye som en livsstil som at de går ut og danser. Gjennom språket i tangoen forsterkes følelseslivet, og dette er vakkert, sier Østnes selv om sin utstilling.

- Det er flott om utstillingen kan berøre noe i følelseslivet hos den som ser den, svarer Østnes på spørsmålet om hva han håper at folk sitter igjen med etter at der har sett utstillingen. - Men, hva som beveger blir opp til den enkelte. Og, fotografier kan ikke oppfattes feil, tenker jeg. Det er et uttrykk som står for seg selv, og hvordan man tar det i mot har med egne referanser å gjøre. Det er jo dette som er så spennende med bildespråk. Man kasster ut noe i glass og ramme for etterpå å ikke forklare. For da forsvinner nerven.

 

Å skulle stille ut på Nordic Light Internationa Centre of Photography synes fotografen er veldig hyggelig. - Nordic Light har klart å skape et høyt nivå på utstillingene og foredragene sine, så det er klart det føles ærefullt å ha bilder på veggene der, avslutter han.

 

Nordi Light ønsker Ronny Østnes hjertelig velkommen, og den offisielle åpningen av utstillingen skjer onsdag 31. oktober kl. 1700. Det blir bobler i glasset, og danseinnslag fra Tango Nordvest; og det kan bli trangt om saligheten i festsalen på Nordic Light - Hopuse of Photography når alle deltagerne fra Fylkeskulturkonferansen også skal delta på arrangementet. Nordic Light ønsker vel møtt!

 

Utstillingen står fram til jul, og det er gratis inngang og bildene er også til salgs.

For mer informasjon, kontakt:

Anne Lise Flavik, daglig leder, Nordic Light Events AS: annelise@nle.no tlf: 92017130

Elisabeth B. Bjerkestrand , pressekontakt, Nordic Light Events AS: elisabeth@nle.no tlf:98456335

 

 

Emneord: 
Kommune: 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • HTML-koder er ikkje aktivert.
  • Internettadresser og e-postadresser konverterast til lenker automatisk.
  • Linjer og avsnitt blir automatisk behaldt.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.